Lade Veranstaltungen

« Alle Veranstaltungen

  • Diese Veranstaltung hat bereits stattgefunden.

11.6.2024 | FDV Kangasala: Besuch im Arboretum Frick

Juni 11 @ 17:30 - 19:30

Der FDV Kangasala organisiert am Dienstag 11.6. einen Besuch im Arboretum Frick in Kangasala und lädt alle Interessenten herzlich ein.

Anmeldung bis zum 9.6. bei dkt@kulturz.fi

Programm und Kosten
17.30: Uhr: Kaffeetrinken (Kaffee und Kuchen: 7 €)
18 Uhr: Führung (auf Finnisch)
Eintritt: 7 €
Anreise: selbst organisiert – Adresse: Kotihaantie 20, 36200 Kangasala

 

Arboretum Frick

Puutarhaa on rakennettu yli neljäkymmentävuotta omistajien Leila ja Erkki Frickin „salaisena puutarhana“. Arboretum avattiin yleisölle 2021. Kesän aikana puistossa vieraili yli 7000 henkilöä. Palaute vierailta on ollut kannustavaa ja innostavaa.
Alue sijaitsee Kangasalla Kaarina Maununtyttärestä tunnetun Liuksialan kartanon entisillä mailla kartanon läheisyydessä. Alueella on metsä- ja maisemapuutarha, jonka johtavana ajatuksena on ollut kauneus ja tunnelma. Esimerkkejä on otettu maailman eri puolilla sijaitsevista puutarhoista, joissa omistajat ovat vuosien varrella vierailleet. Aluetta on rakennettu määrätietoisesti lähes 40 vuotta. Myös kukat ja patsaat ovat vuosien saatossa tulleet voimakkaasti mukaan antamaan puutarhaan kauneutta ja luomaan tunnelmaa sen eri alueille. Säveltäjä Heikki Mäenpää sävelsi metsäpuutarhaan musiikkiteoksen Kiinasta ja Japanista omistajien saaman idean pohjalta. Musiikki kuuluu metsässä kaiuttimien kautta ja luo alueelle mystisen tunnelman. Alueella on kattava polkuverkosto, jossa voi hyvin liikkua myös liikuntarajoitteiset.

Arboretum Frick sijaitsee vain n. 20 minuutin päässä Tampereen keskustasta ja n. 40 minuutin päässä Hämeenlinnasta. Pysäköintitilat ovat rajalliset ja siksi suosittelemme huolellista suunnittelua alueelle saapumista ja lähtöä varten. Kesäkuussa alppiruusujen kukinnan aikaan autot kannattaa jättää Liuksialan koulun pysäköintialueelle, josta vain noin 500 metrin kävelymatka puutarhaan.

Arboretumin neljäs kesä yleisölle avautuu jälleen ensi kesänä. Arboretum on 3,2 hehtaarin suuruinen ja käsittää sekä metsä- että maisemapuutarhan. Arboretumissa kasvaa 260 erilaista puuta ja 300 erilaista pensasta. Puiston erikoisuutena ovat yli 900 alppiruusu- ja atsaleapensasta, joista puolet on siemenestä itse kasvatettu.

MUUTOKSIA AUKIOLOPÄIVIIN
Ensi kesänä arboretum on avoinna yleisölle kesä- ja heinäkuun sunnuntaisin, tiistaisin ja torstaisin klo 12-16.
Lukuisat kukkapuut, alppiruusut ja atsaleat, pionit, ruusut, jasmikkeet ym. ovat silloin parhaassa kukkaloistossaan.
UUSIA ALUEITA
Viime kesän ja syksyn aikana metsäpuutarhaan on rakennettu kaksi uutta aluetta. Molemmille alueille on istutettu paljon erilaisia alppiruusu- ja atsaleapensaita sekä erilaisia puita.

Osoite:

Kotihaantie 20

36200 Kangasala

 

 

Details

Datum:
Juni 11
Zeit:
17:30 - 19:30

Veranstaltungsort

Arboretum Frick
Kotihaantie 20
36200 Kangasala,
Google Karte anzeigen

Veranstalter

FDV Kangasala